måndag 28 februari 2011

Dille på schabloner

När man väl har börjat med schabloner är det svårt att sluta :o) Bäst gillar jag den lite strama varianten med siffror o bokstäver. Pallen i entrén råkar ofta ut för en makeover...det är så lätt att pilla bort ett gammalt tyg och fästa ett nytt. Linnetyg är dock det jag ofta återkommer till och så fick det bli även nu, men med en schablon fick den det där lilla extra.






Nu är jag jättesugen på att sätta siffror på garderobsdörrarna. Så fort jag får klartecken från maken, tar jag tag i den idén också :o)

Tusen tack för alla era söta kommentarer om hallen på ovanvåningen. Roligt att så många gillade den. Jag hoppas att ni alla hade en riktigt skön helg och önskar er en fin start så här på måndagen!

                                        Tjingeling!!!
                                 Ulrika

fredag 25 februari 2011

Tadaaaaaa.... :o)

Från en oansenlig och tråkig plattform, till det här:
(ni som missat eller glömt hur hallen ovan såg ut innan sin makeover, kan skrålla ner några inlägg)



Det fattas fortfarande lite foton i ramarna men det kommer så småningom. Här ska närmsta familjen ta plats!




Lägg märke till de nakna fötterna på bilden och skolästerna under ;o)


Efter 1½ år här i huset fick jag äntligen sytt ett linnedraperi för garderoben.' Jättefint' tyckte mannen som var motståndare när jag kläckte ur mig idén. Men ibland ska man bara göra det, dem blir nöjda ändå =o)


Inga rutor på golvet än, men vitbetsat i tre lager. Jag är jättenöjd med resultatet och det känns betydligt trivsammare att komma upp för trappan nu.
Fredag och veckans bästa dag om ni frågar mig. Ser fram emot en helg med familjen och önskar er också en skön och avslappnande helg!!!

                   Kramisar, Ulrika

onsdag 23 februari 2011

'Tänd ett ljus...'


När flingorna faller utanför och kylan ger frusna tår och röda näsor, håller jag mig helst innanför och myser (läs; färdigställer alla miljoner projekt jag har hittat på). Att tända ljus och dricka thé är ett måste för att få den rätta stämningen.



En liten samling mässingsstakar på TV-skänken och lite andra kära ägodelar.

Jag vet att många väntar med spänning på att få se mitt rutiga golv, men ha tålamod kära ni ;o) Jag inväntar den rätta stunden då inga små söta barnhänder kan sätta sina avtryck eller andra familjemedlemmar sina fötter.

     Kramar från en frusen loppa

måndag 21 februari 2011

Ett litet glädjeskutt....

.... kunde jag ta i söndags då jag fick en award av vännen Tina med den urmysiga bloggen The shed . Hon hade skrivit så fint om mig och min blogg, så jag blev faktiskt alldeles rörd. Din award värmde enda ner i tårna Tina...tusen tack fina du :o)))


Nu är det så meningen att jag ska skicka den vidare till 5 andra favvisbloggar som har under 100 fasta följare. Det är inte lätt, det ska ni veta. Helst vill jag ge en award till alla fina bloggar jag kikar in hos.....SÅ det tror jag faktiskt att jag gör. Jag blir så velig och vimsig annars; Så till Er fina där ute...en stor AWARD!! Tack för att ni delar med er av tips, idéer, inspiration och vackra bilder. Och tack för att ni kikar in hos mig och ibland lämnar ett litet spår. Det gör mig väldigt glad att få vara en del av blogglandia!


                Kram på er alla godisar!

söndag 20 februari 2011

Gröna toner i köket....



...ger känsla av vår! För när den inte känns utanför, så vill jag åtminstone ha känslan innanför. Gröna burkar som jag inhandlat på diverse loppisar i Australien, olivoljan vi inte kan vara utan och härlig frisk smak av mango är mums!

Ett litet kort och snabbt inlägg idag.....jag har ju som sagt att göra på ovanvåningen ;o) Hoppas att ni njuter er helg trots kyla och snö på många håll.

         Skön o grön söndag på er!

fredag 18 februari 2011

Håll i er nu

Nej, jag har inte drabbats av nån läskig 80-talsfeber eller bastupanels-abstinens. Det här är bara början...några läskiga före-bilder på det som ska bli en riktigt fin hall på ovanvåningen. Den har sedan vi flyttade in för 1 ½ år sedan varit en oansenlig liten plattform.


Det här är vad man ser när man kommer upp för trappan, en trist vägg utan charm. Men för att få förändra detta lilla trista utrymme, behövdes 'operation övertalning'. Det är ju märkligt att man ska behöva köra med det....varför ser ni det bara inte framför er käre mansfolk ;o)


På G, men långt ifrån färdig :o)


Det obehandlade golvet har nu fått sig några omgångar vit färg, men tanken är att det ska bli rutigt. Men här är det lätt att dra ut på projektet....tänk om inte rutorna blir bra!?
Fortsättning följer....förhoppningsvis snarast!

Jag vet i alla fall vad jag ska syssla med i helgen, vet ni?

                           Puss & kram på Er

                         Ulrika

onsdag 16 februari 2011

Men drömma kan man ju

Att drömma om vår och sommar hindrar ingen, inte ens stormen som tjutande drar fram utanför huset. Jag trodde att våren var alldeles nära nu när snödropparna stack upp ute i trädgården. Men vinterns kyla biter sig envist fast och vill inte släppa sitt grepp.


Under tiden ägnar jag mig åt drömmar. Kuddrömmar......pastelliga, prickiga, rosiga, fjäderlätta och somriga kuddar ska det vara. Hela soffan ska andas sommar, så som trädäcket utanför ska fyllas av kuddar som man bara vill slå sig ner bland och njuta solens strålar.


Dessa tyger föll jag för på en gång. Visst andas de sommar? Tillsammans med lite andra tyger kommer dessa att bli sommarens kuddrömmar......

          Fortsätt och dröm ni med :o)

                       Kram Ulrika

måndag 14 februari 2011

Gult är fult, eller?....

....nej, inte om ni frågar mig. Men det är heller inte min favoritfärg. Fast när våren närmar sig, är det ändå underbart att kunna njuta av ett knippe gula tulpaner.


När jag tittar närmare så hittar jag faktisk några saker i huset som är gult, som farmors gamla burk från kolonistugan. Den står på en av hyllorna i skafferiet.



Mormors virkade haklappar lyser solgula och används flitigt till små sagliga barn. Och...


...planschen med gul näckros, Nuphar luteum som jag till min stora glädje fann i källaren på min mans arbete och som bara skulle kastas. Hur man nu kan slänga ut dessa dyrbara skatter?! Tur att jag, alias 'skrotlisa' kom och tog hand om dem ;o)

                        Önskar er en solig dag!
                          Ulrika

fredag 11 februari 2011

En mald idé

Varför inte mala ner en del av alla mina galna idéer till små, små beståndsdelar som inte syns?! Ibland blir det bara för många av dem och jag vet varken ut eller in eller i vilken ände jag ska börja. De två sista veckorna har idéerna poppat upp i huvudet på mig som påskliljor och snödroppar just nu poppar upp i trädgården.


Jag håller för öronen, skakar på huvudet, visslar och försöker tänka på nåt helt annat....hopplöst! Idén har naglat sig fast på näthinnan och det enda jag kan tänka på är, hur otroligt genial den är. Sen är det ju inte heller så att jag kan lägga idén på hyllan eller långt ner på en lista; det ska genomföras NU!!! Men jag vet att vi är många av den sorten här i blogglandia :o)

Så det är väl bara att beta av idé efter idé. 'Projekt- måla golv' på ovanvåning är nästan färdigt. Vitt och fint blev det, nu fattas bara rutorna. Mer om det berättar jag nästa vecka....

            Ha en mysig helg alla fina!
                             
                             Kramisar Ulrika

onsdag 9 februari 2011

En sovrumsblick....

.....får ni idag, men bara en liten en och på något som jag har väldigt kärt.




Nämligen de här underbara ljusstakarna som min mamma fick av morfar när hon var tonåring. Jag 'tillhandahåller' de bara som mamma säger. Men nu har jag haft dem så länge så jag undrar om dem ändå inte är mina nu ;o) I botten på dem ligger en spegel och dem väger tungt.


På knoppbrädan just nu hänger mammelucker (ej på bild), ljuslykta, buxbomskrans, sjalen och en ny liten spegel.


Visst är den söt, spegeln? Den fick följa med hem samtidigt med bakbordet. Jag hade spanat in den ett tag, så jag blev så glad när den var kvar. Målade blommor på glaset och här speglar sig vår järnsäng.

Idag är jag alldeles ensam hemma, ingen man, inga barn! Det är verkligen inte ofta det händer, så idag blir det 'projekt ovanvåning' som gäller. Här ska det målas golv :o)

                Ha en underbar onsdag!

                                        Ulrika

måndag 7 februari 2011

En ny Mercedes

En svart skönhet från 1920 har fått flytta in hos oss. Dock inte i garaget..hihi  (kanske ett önsketänkande) Utan på mitt skrivbord får den stå. Om jag någonsin kommer att skriva på den? Kanske den där boken som jag så länge har velat skriva.....vem vet :o) Jag är i alla fall väldigt glad för lördagens loppisfynd.



De danska botanikböckerna från 1908 kom jag också över, 4 st för 40:-. Inte illa, med tanke på vilka jättefina botanikbilder där finns i dem.


Ett gäng ljusstakar till fönstret i matrummet. De två med de brända ljusen hade jag redan, så det kändes kul att hitta fyra stycken som passade så bra ihop med dem.


En fin liten såsskål till vårens blommor blev söt i köksfönstret. Här var en del av helgens finfina loppisfynd. Nu ska jag ge min nya skönhet en välbehövlig rengöring!

Hoppas att ni hade en skön helg och tusen tack för era söta grattis-hälsningar till lilltjejen :o)

                   Puss & kram

                        Ulrika            

söndag 6 februari 2011

Hipp hipp hurra!!!


Vart tog det här året vägen? Nyss låg hon som ett litet knyte i min famn, alldeles varm och luktade baby. Det känns som igår :o)


Nu kasar hon fram på rumpan (har bestämt sig för att inte krypa) i en väldans fart och det är svårt att hindra henne. Pyttsan för leksaker när man kan leka med mammas inredning! Nog sjutton om jag inte anar ett intresse och en växande kreativitet hos henne....någonting ska hon ju ändå ha fått från mig ;o)

              Bästa söndagskramen
                          Ulrika

fredag 4 februari 2011

Fredagsmums!

Vad passar inte bättre än kyckling på fredagar, precis som i reklamen :o) För ett tag sedan skulle jag laga Cajun Kyckling, men hittade inte Cajunkrydda i matbutikerna i byn. Googla, googla....och fann ett recept!
Superenkelt att göra och väldigt gott! Så här kommer receptet och prova gärna, ni blir inte besvikna. Och det är ju faktiskt fredag idag......veckans bästa dag!




Ha en underbar helg kära vänner och bloggisar! Hos oss vankas det både loppis och 1-årskalas :o)

                         
                       Kram Ulrika

onsdag 2 februari 2011

Blå pärlor

Pärlhyacinter är nog min favorit-vårblomma. Jag kan verkligen inte få för många av dem :o)


Här står en i det berömda 'Thomas-hörnet' på hans barskåp. Med en vit spetsduk mjukar det upp hörnet något.




Igår anmälde jag mig till en fotokurs över på den svenska sidan. Himmel vad jag längar....det ska bli såååå kul! ('välbehövligt' kanske några tänker som kikar in här på bloggen) Men det bjuder jag på ;o) Jag har ingen större erfarenhet av fotografering sedan tidigare, men man ska ju starta nånstans. Så nu har jag något riktigt kul att se fram emot i vår.

          Skön onsdag på er alla!
                      
                    Kram Ulrika